Slovenija
27 ogledov

Dvorana uradno zgrajena leta 1997

Gradnja dvorane se je z gradnjo umetnega drsališča začela že leta 1953, dvorana Žurnal24 main
Podmežakla. Pritožbe občine niso upoštevali, ker štejejo le gradbena dovoljenja iz let 1997 in 2009.

Jesenice. Pritožba občine zoper odločbo gradbene inšpektorice, da mora občina prenehati uporabljati dvorano, je bila zavrnjena. Športna dvorana Podmežakla je bila zgrajena na podlagi gradbenih dovoljenj Upravne enote Jesenice iz let 1997 in 2009, upravni organ pa ni izdal tudi uporabnega dovoljenja, so včeraj pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor.

Gradnja dvorane se je začela z gradnjo umetnega drsališča leta 1953, dvorana pa je bila pokrita leta 1978. Občina je pritožbo dopolnila z dovoljenjem za uporabo drsalne plošče in južne tribune na hokejskem igrišču, ki ga je leta 1965 izdala skupščina občine Jesenice, vendar dovoljenje na odločitev o prepovedi uporabe dvorane ni vplivalo.

V postopku so bila upoštevana gradbena dovoljenja, izdana leta 1997, ko je občina po zakonu v gradbeno dokumentacijo lahko vnesla realno stanje objekta, in gradbeno dovoljenje iz leta 2009, ki je bilo izdano za novi vzhodni prizidek. Uporabno dovoljenje pa na podlagi teh dveh dokumentov do zaprtja dvorane 22. februarja ni bilo izdano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.