Slovenija
55 ogledov

Dvorane še niso odpisali

idejna zasnova dvorane portoval, novo mesto Sadar + Vuga
Portoval. Plačali že dva milijona evrov, usoda objekta bo znana naslednji teden.

Mestni svetniki se bodo čez en teden odločali o nadaljevanju ali pa o ustavitvi vseh aktivnosti v zvezi z gradnjo dvorane Portoval.

Za nadaljevanje bi potrebovali gradbeno dovoljenje, in če bi ga imeli, bi tudi od države, ki je za zdaj obljubila 2,5 milijona evrov, dobili več denarja, je prepričan župan Alojzij Muhič. Investicijska vrednost dvorane je sicer 18,5 milijona evrov.

Tudi konec ni zastonj

“Lahko pa tudi zaključimo vse v zvezi z dvorano, če se bo občinski svet tako odločil,” je dejal Muhič.

Za pridobitev gradbenega dovoljenja bi potrebovali še 300 tisoč evrov, od tega 210 tisoč za plačilo projektantom podjetja Sadar + Vuga in 90 tisoč evrov za spremembo namembnosti zemljišča. A tudi če bodo dvorani rekli ne, morajo omenjeni znesek projektantom vseeno plačati. V obeh primerih bo denar treba zagotoviti z rebalansom proračuna.

“Potrebujemo manjšo”

Vida Čadonič Špelič, Lista krščanskih demokratov Dolenjske, je edina mestna svetnica, ki že ves čas nasprotuje gradnji dvorane Portoval, ker naj bi bila za Novo mesto prevelika. Prepričana je, da se bo zgodilo vnovično projektiranje – za manjšo dvorano. “Najpomembnejše pa je najprej zapreti finančno konstrukcijo. Gradili smo z željami in ne z evri ter naivno zapravili davkoplačevalski denar,” je poudarila Čadonič Špeličeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.