Slovenija
15 ogledov

Dvorano bodo odprli 23. junija

Dela na novi večnamenski dvorani in športnih igriščih ob osnovni šoli bodo predv Žurnal24 main
Žirovnica. Zaključna dela na dvorani, prihodnje leto tretja faza obnove ceste od Planike do križišča za Vrbo.

Gradnja in obnove. Novo večnamensko dvorano ob Osnovni šoli Žirovnica bodo odprli 23. junija. Kot pojasnjuje župan Leopold Pogačar, na dvorani že potekajo zaključna dela, ki bodo predvidoma končana do srede: “Pripravljena je tudi že vloga za tehnični pregled, tako da bomo 23. junija v uporabo predali dvorano in zunanje športne površine.

Obnove cest po načrtih

Tudi 495 tisoč evrov vredna obnova ceste in izgradnja pločnika od Sela proti Zabreznici potekata po načrtih. Konec del pričakujejo do konca junija. “Vsi že težko čakamo vsaj prvo, grobo plast asfalta,” razlaga župan in dodaja: “Izvajalec del je pod pritiskom, saj mora obnovo izvajati ob prometu, ki kljub gradbišču normalno poteka.”

V prihodnjem letu pa načrtujejo že tretjo etapo obnove ceste od nekdanje tovarne Planika v Zabreznici do križišča proti Vrbi, kjer bodo uredili pločnik, cesto umaknili od pokopališča, uredili parkirišča pri pokopališču in prvo krožišče v občini, na zdajšnjem križišču proti Vrbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.