Slovenija
22 ogledov

Dvorano bodo zaprli in tožili občino

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Expo Biro bo zaradi odločbe kranjske upravne enote o porušitvi dvorane slednjo zaprl. Proti občini pa naj bi vložili tožbo.

Direktor Expo Biroja Rado Vračko je v imenu konzorcija, ki upravlja dvorano, pojasnil, da jih najbolj moti odnos občine Kranj, s katero so leta 2006 podpisali pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu. V treh letih namreč ni sprejela obljubljenih prostorskih aktov, ni pa se oglasila tudi vse od odločbe upravne enote.

Investicije so se lotili na podlagi podeljene desetletne stavbne pravice, zaradi neurejenih papirjev pa niso mogli spreminjati originalnega gradbenega dovoljenja in tako legalizirati lokal na vhodu dvorane, je razložil Vračko.

Spor glede dovoljenja naj bi dvorani prinesel tudi negativen prizvok, kar je pripomoglo k negativnemu poslovanju. Zaradi naštetega se je upravni odbor konzorcija odločil, da dvorano zapre, od občine in upravne enote pa bodo zahtevali povrnitev škode zaradi "parcele z napako", je še dodal.

Glavni trener hokejskega kluba Triglav Kranj Gorazd Drinovec je opozoril na uspešno tradicijo kluba, ki mu drugič v zgodovini grozi, da bo ostal brez prostorov za trening.

Član upravnega odbora kluba Jure Ahačič pa je napovedal, da tekmovalci in njihovi starši ne bodo dovolili rušenja dvorane, četudi bodo morali okoli nje skleniti živi obroč.

Za gradnjo ledene dvorane so se v Kranju odločili po izgubi tovrstnega objekta na Savskem otoku. Leta 2007 so pridobili gradbeno dovoljenje, a se je istega leta pritožil sosed, ki ni sodeloval pri postopku izdaje dovoljenja. Upravna enota je zato postopek obnovila in ugotovila, da izdano dovoljenje "ni povsem skladno z vsemi določili zazidalnega načrta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.