Slovenija
31 ogledov

Dvori bodo še samevali

Koliko je Vegrad dolžan podizvajalcem, ni znano, menda pa gre za več milijonov e Žurnal24 main
Celovški dvori. Vegrad in podizvajalci še vedno vsak na svojem bregu.

Vegrad in podizvajalci del v Celovških dvorih jutri na napovedanem sestanku, kot kaže, ne bodo rešili spora. Če ga ne bodo, podizvajalci vztrajajo, da ne bodo končali del in dali potrebne dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja.

Raje z vsakim posebej

V Vegradu včeraj niso odgovorili, ali bodo na sestanek sploh prišli, čeprav so sami izbrali datum, pravijo pa, da si intenzivno prizadevajo za čimprejšnji zaključek projekta. "Še vedno menimo, da je najboljši način za reševanje odprtih zadev individualen pogovor z vsakim podizvajalcem, saj ima vsaka pogodba svoje specifike in svoje zaveze. Vsekakor pa mediacije kot možne rešitve odprtih zadev s podizvajalci ne izključujemo. Seveda se je treba na te pogovore najprej ustrezno pripraviti," so sporočili iz velenjskega podjetja.

A mediatorka Gospodarske zbornice Slovenije naj bi med reševanjem spora že prejšnji teden dvignila roke, saj na Vegradovi strani ni imela sogovornika, pravi predstavnik podizvajalcev v Celovških dvorih Miro Požar, ki vztraja pri kolektivni rešitvi. Poudaril je, da bi lahko spor rešili v dveh urah, če bi bilo to v interesu Vegrada in NLB, vendar predstavnika banke na sestanku ne bo. "Če bi nam Vegrad plačal s stanovanji, bi morala banka dati izbrisno pobotnico ali vsaj izjavo o tem, da bodo stanovanja po pridobitvi uporabnega dovoljenje naša brez hipotek," je dejal Požar. Ta pravi, da ima tretjina podizvajalcev še za dva meseca dela v Celovških dvorih, drugi pa za en teden ali dva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.