Slovenija
192 ogledov

DZ razrešil Smrdela

Državni zbor Saša Despot
Državni zbor je brez glasu proti razrešil Boruta Smrdela z mesta predsednika Državne revizijske komisije.

Državni zbor je na današnji seji brez glasu proti razrešil Boruta Smrdela z mesta predsednika Državne revizijske komisije. Smrdel je v začetku meseca podal odstopno izjavo. Svoj odstop s funkcije je pojasnil z negativnimi izkušnjami poskusov vplivanja in pritiskov na delo komisije. Kot je zapisal, je iskreno verjel, da za opravljanje nalog zadostujeta strokovno znanje in poštenje, a so izkušnje prinesle poskuse vplivanja in načrtno vzbujanje dvoma o integriteti zaposlenih.

DZ je razrešil tudi namestnika varuha človekovih pravic Toneta Dolčiča. Razrešitev so potrdili vsi navzoči poslanci. Dolčič je za razrešitev prosil zaradi upokojitve, predlog za predčasno razrešitev pa je v DZ poslal 8. aprila.

Poslanci so za članico programskega sveta Radiotelevizije Slovenija na predlog poslanske skupine LMŠ s 43 glasovi za in dvema proti imenovali Špelo Vrtačnik. Njen mandat bo trajal do izteka mandatov ostalih članov programskega sveta. Nadomestila bo članico, ki je odstopila, DZ pa se je z njenim odstopom seznanil 28. marca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.