Slovenija
25 ogledov

E. Leclerc: vrnite sir v trgovino

sir Shutterstock
Vodstvo trgovine E. Leclerc Ljubljana je odpoklicalo sir iz surovega kravjega mleka Nos regions ont du talent zaradi tveganja morebitne prisotnosti bakterije listeria monocytogenes.

Stranke, ki so izdelek kupile in ga še imajo, iz previdnostnih razlogov prosijo, da ga ne uživajo, temveč ga vrnejo v trgovino, so sporočili iz trgovine.

Kot so navedli, gre za 80-gramske izdelke Nos regions ont du talent s črtno kodo 3564709000671, loti 142-143-144 z rokom uporabe 25., 26. in 27. junij 2012. Dobavitelj izdelka je Scamark, žig na izdelku pa je FR 26.281.001 CE.

Osebam, ki so omenjeni izdelek že zaužile, nato se je pri njih pojavila vročina, ki jo lahko spremlja tudi glavobol, svetujejo, da se posvetujejo s svojim zdravnikom in mu povedo o zaužitem siru.

Še posebej morajo biti na te simptome pozorne nosečnice, osebe s sindromom imunske pomanjkljivosti in starejše osebe. Ti simptomi lahko spremljajo listeriozo, bolezen, ki je lahko zelo huda, njena inkubacijska doba pa je lahko do osem tednov, so pojasnili v trgovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.