Slovenija
27 ogledov

EBRD pripravljena pomagati

NLB Pixsell
Do petka na obisku delegacija izvršnih direktorjev Evropske banke za obnovo in razvoj.

V Sloveniji bo do petka na obisku delegacija odbora izvršnih direktorjev Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD). Gostje se bodo srečali s predstavniki vlade, Banke Slovenije, diplomatskega zbora in poslovne skupnosti, civilne družbe in strank EBRD.

Kot poudarjajo v ustanovi s sedežem v Londonu, je osnovni namen obiska seznanitev z zadnjimi dogodki v Sloveniji in reformnimi načrti države. Pridobljene informacije bodo uporabili pri pripravi strategije EBRD za Slovenijo za prihodnja tri leta.

Ob tem v EBRD ponavljajo večkrat izraženo ugotovitev, da je globalna finančna gospodarska kriza Slovenijo močno prizadela, potem ko je država pred tem beležila hiter napredek.

Do zdaj financirali 71 projektov

Dodajajo, da je EBRD že večkrat izrazila svojo pripravljenost, da Sloveniji pomaga pri njenih prizadevanjih za "sprostitev potencialov za vzdržno rast", nedavno pa je glavni ekonomist pri EBRD Erik Berglof poudaril, da bi bili pripravljeni ob jasnem okviru in preglednih pravilih igre sodelovati pri prestrukturiranju bank.

EBRD je sicer do danes v Sloveniji financirala 71 projektov v skupni vrednosti 808 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.