Slovenija
13 ogledov

Ecomania prihaja na plan

Okoli 20 prostovoljcev je včeraj v organizaciji društva Ekologi brez meja očisti Žurnal24 main
Prek spleta lahko pošljete fotografijo o odlagališčih, ki jo bodo videli vsi. Prijavite se prek spleta.

ECOMANIA.SI je geolokacijsko mobilno omrežje, ki je nastalo, da bi energijo akcije Očistimo Slovenijo prenesli v vsak dan in velik koncept približali majhnemu človeku.

"Do Ecomanie lahko dostopamo le prek Facebooka. To je edini način, preko katerega lahko pridobimo ime in priimek posameznika, kar nam omogoča, da bo večina objavljenega v veliki meri resničnega. S tem želimo ustvariti kredibilnost, saj nekakovostna, lažna informacija zbija smisel samega projekta," je dejal ustanovitelj Miha Petek, ki je v vodah spletnih medijev prisoten in aktiven že vrsto let.

Delovanje je preprosto

Delovanje družabnega omrežja ekološko ozaveščenih deluje čisto preprosto. Vse lahko opravimo v dveh korakih. V prvem koraku z mobilnikom fotografiramo neko situacijo (denimo raztresene smeti ob prepolnem smetnjaku ali divje odlagališče) in to fotografijo s pomočjo mobilne aplikacije naložimo na splet, da na problem opozorimo tudi druge. V drugem koraku imamo dve možnosti: ali sami pospravimo smeti in objavimo, da je problem rešen, ali k akciji pozovemo prijatelje.

Vse skupaj je zasnovano v slogu igre

Celoten postopek je zasnovan v slogu igre, saj za vsako dejanje zbiramo točke in pridobivamo priponke, ki posledično določajo naš status. Bolj smo dejavni, več točk imamo. S pomočjo aplikacije ustvarjamo in izbiramo najlepša mesta, kot tudi tista, ki so malce bolj potrebna pomoči lokalnih prebivalcev. "Težave, ki jih objavijo na spletu, so lahko težje ali lažje rešljive. Težje rešljive gredo v obliki nekega reporta do občin ali do institucije, ki je odgovorna za take stvari."

Zakaj sploh odločitev o Ecomanii?

Glavno vodilo te hip ekomanije je, da vsi skupaj razumemo, kaj ta tolikokrat slišana ekološka ozaveščenost v vsakdanji praksi sploh pomeni. Da se naša ekološka zavest ne konča, ko zapremo vrata domačega stanovanja, so zapisali v sporočilu za javnost. "Ravno v tistem trenutku se namreč začne čudovita igra o zgodbi našega neposrednega okolja, ki jo pišemo vsi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.