Slovenija
312 ogledov

Eden gor, drugi dol

Robert Račman, komandir blejske PP, naj bi 1. julija napredoval v višjega polici Žurnal24 main
Zamenjala bosta. Komandir blejske policijske postaje odhaja na Jesenice, jeseniški prihaja na blejsko.

Bled. Komandir blejske policijske postaje (PP) Robert Račman naj bi neuradno čez dober mesec po letu in pol vodenja odšel z Bleda; od 1. julija naj bi vodil jeseniško PP. Zamenjal naj bi ga Matej Ferk, komandir jeseniške PP.

Pri zamenjavi naj bi šlo za napredovanje na zahtevnejše delovno mesto; vodil bo večjo policijsko postajo, poleg tega pa naj bi napredoval na mesto višjega policijskega inšpektorja.

“Lahko se še kaj zgodi”
Leon Keder, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Kranj, je sicer potrdil neuradne podatke o predvideni zamenjavi, pojasnil pa je, da PU Kranj javnost o kadrovskih menjavah obvešča, ko so te izvedene.

Ta trenutek ne moremo odgovarjati, kdo od javnih uslužbencev bo šel na katero delovno mesto v prihodnosti. Omenjeni zamenjavi sta sicer predvideni, a vedno dopuščamo možnost, da se lahko še kaj zgodi, zato o njih pred tem ne govorimo,” je dejal Keder in dodal: “Komandir Robert Račman svoje delo opravlja strokovno, profesionalno in korektno ter v skladu s pričakovanji direktorja PU.

Na Bledu pogoste menjave
Račman bo prevzel vodenje zahtevnejšega jeseniškega območja, na blejsko PP pa prihaja Ferk, ki trenutno na jeseniški PP opravlja delo komandirja po pooblastilu generalnega direktorja policije.

Zamenjave prvih mož na blejski PP so precej pogoste, kajti podobno kratko obdobje kot zdajšnji komandir je PP vodil tudi njegov predhodnik Milan Karba, ki je z omenjene postaje najprej odšel za predavatelja na policijsko akademijo v Tacnu, zdaj pa dela na PP Radovljica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.