Slovenija
32 ogledov

Eko krog: obdolženec si sodi sam

Tako so Zasavci pred Cementarno Lafarge prižigali svečke "ob pogrebu pravne drža Žurnal24 main
Še eno poročilo glede Lafarge Cementa bo danes priromalo na mizo premierja Boruta Pahorja. Eko krog: v tem primeru obdolženec sodi sam sebi in še porota je na njegova strani.

Ministrstvo za okolje in Agencija RS za okolje sta izdala za Eko krog sporno okoljsko dovoljenje za Lafarge Cement in pod okriljem ministrstva za okolje je nastalo poročilo, ki ga bo danes prejel premier Borut Pahor.

"V tem primeru je videti tako, kot da imamo sodno dvorano, v kateri obdolženec sodi sam sebi in ima svojo poroto, tisti, ki so utrpeli škodo, pa so poslani z vsemi dokazi ven iz dvorane. Tako delata Roko Žarnić in vlada," pravi predstavnik Eko kroga Uroš Macerl.

Čeprav je minister za okolje Žarnić že v sredo napovedal, da Eko krog s poročilom ne bo preveč zadovoljen, saj to ne potrjuje njihovih očitkov, pa Macerl pravi, da bodo najprej počakali, da sami preberejo poročilo, nanj pa se bodo potem najverjetneje odzvali v ponedeljek.

Eko krog je Pahorju sicer v sredo še enkrat predlagal, naj se sreča z njimi, a kot pravi Macerl: "Onadva (Pahor in Žarnić, op. p.) zdaj delata vse, da bosta naredila vse brez nas."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.