Slovenija
24 ogledov

Ekološko na krožnik poslancev!

Restavracija v državnem zboru je namenjena poslancem, zaposlenim, novinarjem, ki Žurnal24 main
Cveta Zalokar Oražem iz Zaresa predlaga, da bi za restavracijo v državnem zboru nabavljali zdravo hrano slovenskega izvora ter ekološko pridelano sadje in zelenjavo.
Cena kosila v samopostrežnem delu restavracije državnega zbora je 3,85 evra, v delu, kjer strežejo, pa je zanj potrebno odšteti pet evrov. Preberi: Iz lastnega žepa 16 centov.

Cveta Zalokar Oražem (Zares) predlaga, da bi parlament za svojo restavracijo nabavljal zdravo hrano slovenskega izvora ter ekološko pridelano sadje in zelenjavo.

"Državni zbor mora postati vzor in zgled za nadaljnje ravnanje državljanov, pa tudi celotnega javnega sektorja," je prepričana. Poslanci imajo po njenih besedah dolžnost, da pristopijo k uvedbi in promociji kakovostne slovenske hrane.

Veliko ljudi pravi, da hrane ne izbirajo na osnovi kakovosti in izvora, prav tako pa je nizka tudi obveščenost o kakovosti slovenske prehrane. "Le ugibamo lahko, koliko delovnih mest se skriva v domači predelavi, zanemarjenih zemljiščih, nepravičnem stimuliranju in subvencioniranju," meni poslanka.

Podoben poziv pa bi bilo po njenem prepričanju smotrno posredovati tudi "vsem javnim zavodom in ostalim institucijam, slovenskim gostincem, turističnim delavcem". Opozarja tudi na razpise, ki predstavljajo velik problem za predelovalce ekološke prehrane, saj so pisani na kožo velikim dobaviteljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.