Slovenija
37 ogledov

Ekopranje perila z oreščki in kroglami

Naravno je tudi pranje z indijskimi oreščki. Za 250 gramov boste odšteli pet evr Žurnal24 main
Perilo. Fosfati v pralnih sredstvih dražijo kožo. Razmislite o naravnem, koži in naravi prijaznem pranju.

“Sredstva za mehčanje vode, brez katerih pralna sredstva ne bi bila učinkovita, so fosfati, ki povzročajo draženje kože. Dodani optični belilci so kemikalije, ki UV-svetlobo pretvorijo v vidno in nas preslepijo, da je belo perilo videti še bolj belo, čeprav ni. Povzročijo pa lahko alergije na koži, ki je pozneje izpostavljena soncu,” opozarja raziskovalka Sanja Lončar. S čim torej sploh lahko peremo?

Sproščajo aktivni kisik
Na tržišču je vedno več ekoloških pralnih sredstev, ki ne vsebujejo fosfatov, encimov, optičnih belil, umetnih barvil in dišav, so biorazgradljiva, prijazna do naše kože ter varnejša za okolje.

Uporabite lahko tudi pralne krogle, ki delujejo tako, da sproščajo aktivni kisik. Z njimi boste dosegli zelo mehko vodo brez dodajanja spornih encimov. Pralne biokrogle boste našli v spletni trgovini Biokrogla.si za 38 evrov. Zdržijo do tisoč pranj, kar pomeni, da boste tudi veliko prihranili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.