Slovenija
85 ogledov

Ekscesna izplačila

Sončeva, ki je na dopustu v tujini, se s komentarji, zakaj se njena plača proble Žurnal24 main
Lekarna Ljubljana. Zahteva pojasnila, kdo je z vodjo lekarniške zbornice podpisal bogato pogodbo.

Monika Sonc, vršilka dolžnosti predsednice Lekarniške zbornice Slovenije (LZS), je v desetih mesecih od LZS dobila izplačanih nekaj manj kot 48 tisoč evrov bruto.

Samo za vedejevstvo, ki ga opravlja neprofesionalno (to je ob redni službi vodje lekarne onkološkega inštituta in plači), dobi vsak mesec še 4.408 evrov bruto.

Lekarna Ljubljana (LL) Marka Jakliča je zato od LZS zahtevala, “naj se preneha s takšnimi ekscesnimi izplačili”, naj Sončeva “vrne vse do zdaj izplačane zneske” in naj ji upravni odbor določi le mesečno 
nagrado.

Jaklič: Pravne podlage
Neuradno pa je slišati celo, da LZS za izplačila Sončevi nima ne ustreznih podlag ne pogodbe. Prav zato LL zahteva, naj LZS pojasni, kdo na LZS je pogodbo za tako visoka izplačila sploh podpisal in kje so pravne podlage zanje.

“Ne more se nekoga plačati toliko, kot če bi bil na LZS zaposlen in vsaj osem ur opravljal to funkcijo, če je ni,” je vzrok za pobudo včeraj pojasnil Jaklič.

LZS: Vse je po pravilih
Na LZS so odgovorili, da Sončeva ni prva neprofesionalna predsednica in da ob nastopu funkcije sploh ni vedela, kakšno nadomestilo ji pripada. Višina nadomestila pa je po vseh pravilih in določena s “sistemizacijo delovnih mest v LZS”.

A je sekcija javnih lekarn pri LZS pravni službi zaradi vprašanj LL vseeno naložila, naj za upravni odbor pripravi obrazložitve in podlage za izplačila ter jih seznani z vsebino podpisane pogodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.