Slovenija
42 ogledov

Eksminister k Žarniću

Gjerkeš bo pri Žarniću spremljal kohezijsko politiko in v resor svojega bivšega Žurnal24 main
Žarnić zaposluje. Gjerkeš prihaja, tesni sodelavec Zidarja je pri njem že pol leta, ovadenega iz Luke pa bo preveril.

Nekdanji minister Henrik Gjerkeš gre v službo v kabinet ministra za okolje Roka Žarnića. Že več kot pol leta je šef Žarnićevega kabineta bivši tesni sodelavec Ivana Zidarja iz SCT Klemen Grebenšek.

V financah pa naj bi po naših informacijah zaposlili krivdno razrešenega finančnika Luke Koper Marjana Babiča.

Grehe mu je odpustil
Da bo zaposlil Gjerkeša, nam je potrdil tudi Žarnić. Nekdanjega ministrskega kolega (oba sta v vlado prišla v kvoti DeSUS) ocenjuje kot “kader, ki ga je treba izkoristiti”, zato ga bo zaposlil s “specialnimi nalogami na področju spremljanja kohezijske politike”.

Gjerkeš je bil pri pridobivanju evropskih sredstev uspešen in Žarnić pravi, da želi to področje izboljšati.

Pa razlogi, da je moral Gjerkeš odstopiti, sta se pogovarjala tudi o tem? Če ima človek neko stvar iz preteklosti, je skrajno nepravično, da bi ga to spremljalo skozi celotno kariero in oviralo pri tistem, v čemer je dober, je do Gjerkeša, ki je odšel, ker ga je policija ujela za volanom, ko je preveč pogledal v kozarec, pokroviteljski Žarnić.

O Babiču se bo pozanimal
Žarnić sicer za zaposlitev Babiča ni vedel in nas je spraševal, čemu je njegova zaposlitev za javnost zanimiva.

Pravi, da se bo o njem pozanimal, ko smo mu pojasnili, da so ga nadzorniki Luke Koper razrešili iz krivdnih razlogov, ovaden pa je skupaj s celotno bivšo upravo Luke zaradi zlorabe položaja (proti njej je vložena tudi odškodninska tožba za 32 milijonov evrov), pa je minister za okolje dejal: “Ovadba je ovadba. Saj mene so tudi ovadili, ker se me želijo znebiti.”

“Kadrovanje zdajšnje vlade je pač, kakršno je,” pravi Olga Franca, bivša nadzornica Luke, in dodaja, da je tudi sama dobila potrditev, da so Babiča zaposlili na okoljskem ministrstvu: “To me je, milo rečeno, presenetilo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.