Slovenija
28190 ogledov

Sin gasilec reševal starša iz hiše, ki se je ob eksploziji porušila

Porušena hiša zaradi eksplozije, Trboje
1/6
PGD Šenčur
Okoli 6.30 je prišlo do eksplozije v stanovanjski hiši na območju Trboj.

S PU Kranj so sporočili, da je po prvih podatkih prišlo do eksplozije zaradi napake na plinski grelni napravi. "Ob eksploziji je prišlo do porušitve hiše. Osebe, ki so bile v hiši, so izven objekta in nihče ni telesno poškodovan. Prav tako ni nevarnosti za druge prebivalce," so pojasnili na PU Kranj.

"Ob našem prihodu je bila hiša na pol razdejana, razvil se je požar. Eksplodiral je plin. Osebi v poslopju je reševal tudi njun sin, ki je prav tako gasilec," nam je s kraja intervencije na kratko povedal poveljnik PGD Trboje Franc Draksler in še, da so bili tam tudi kranjski gasilci in člani prostovoljnih gasilskih društev iz okoliških vasi.

eksplozija in požar Trboje | Avtor: Peter Šalamon ŽURNAL24 Peter Šalamon ŽURNAL24

Na kraju so vse interventne službe. Gasilci gasijo požar. Policisti so kraj zavarovali in bodo opravili ogled. Preiskava dogodka in s tem tudi iskanje vzroka za eksplozijo poteka. 

Nastala je večja premoženjska škoda.

"Prosimo vse, da na kraj ne hodijo in se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno opravile svoje delo," so še zapisali policisti. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • slavauk22 10:41 22.november 2023.

    UKINITE ŽE TA PREKLETI RUSKI PLIN VIA!

  • Idioti 10:31 22.november 2023.

    Kolk že stane tist indikator plina ? Vsem ki imate plinske instalacije v hišah , denar za to ste imeli nimate pa za senzorje. Država skrbi za alkotesterje v avtih , namesto da bi bil zakon o ravnanju s plinom ...prikaži več in varnostjo okoli njega !

  • ico8 09:46 22.november 2023.

    Celo dva bizgeca( AVTOR D. M., B. P.) sta bila potrebna za tako "pametno" izjavo: "Nastala je "vecja" skoda"....