Slovenija
15 ogledov

Elan za povezave s Seawayem in Alpino

Vrednost Elanove stečajne mase znaša 40,5 milijona evrov, za stroške pa je bilo Žurnal24 main
Nadzorniki družbe Elan Group so potrdili srednjeročni poslovni načrt, ki med drugim vključuje povezovanje z Alpino in Seawayem.

Nadzorniki Elan Groupa (nekdanji Skimar) so potrdili tudi dnevni red za skupščino podjetja, ki je predvidena za začetek julija. Glavna točka bo poleg potrditve poslovnega načrta tudi dokapitalizacija družbe, o višini slednje pa bodo odločali lastniki. Uprava si sicer želi dokapitalizacijo v višini do 25 milijonov evrov, je povedal predsednik nadzornega sveta Gregor Gomišček.

 

Izgube

Kriza v podjetju se je zaradi slabe prodaje smuči in ohladitve na trgu jadrnic poglobila spomladi, ko so na dan prišle informacije, da se izguba že približuje sedmim milijonom evrov.

Kapitalska družba, DSU in Triglav so kot lastniki Elanove skupine že na zadnji skupščini zadolžili upravo za pripravo strateškega načrta poslovanja, ki bo podlaga za odločanje lastnikov o sanaciji poslovanja, in izpeljavo projektov konsolidacije obeh ključnih dejavnosti Elana, torej zimskega programa in programa jadrnic.

V Kapitalski družbi, največjem Elanovem lastniku, so prepričani, da obstajajo dobre možnosti za celovito sanacijo sistema, ki bo omogočala nadaljnji razvoj družbe ter bo dolgoročno prispevala k večji konkurenčnosti družbe in povečevanju vrednosti naložbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.