Slovenija
30 ogledov

Electa bo z novimi načrti pridobila

Župan Janković se je moral ta teden braniti pred številnimi obtožbami na račun s Žurnal24 main
Novi ljubljanski prostorski načrt za zemljišče v lasti Electe predvideva spremembo namembnosti in s tem pa bi se lahko močno povečala tudi njihova cena.

Zemljišča so bila do sedaj predvidena za gradnjo šole oziroma zdravstvene dejavnosti, po novem naj bi bila predvidena za stanovanjsko gradnjo, poroča POP TV. S tem bi Electa, v lasti jo ima Damijan Janković, sin Zorana Jankovića, ob njihovi morebitni prodaji zanje iztržila precej več kot so vredna sedaj. Ob njih nameravajo zgraditi tudi novo cesto in izvoz na avtocesto.

Prodal sinu
Zoran Janković je zemljišča na Barju kupil leta 1996, leta 2005 pa jih je prodal Electi. Župan Janković je za POP TV v zvezi s tem povedal, da so med avtocesto in Barjansko cesto samo stanovanjske gradnje. "Kdor hoče delati zgodbo, naj jo kar dela," je dejal.

Mediji so sicer v tem tednu poročali že o več zgodbah, povezanih s spreminjanjem namembnosti zemljišč, ki so predvidena v novem prostorskem načrtu. Med drugim naj bi Jankovićev znanec Klemen Šešok iz družbe Taxgroup s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića od družine Seliškar kupil kmetijska zemljišča, ki z novim prostorskim načrtom postajajo zazidljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.