Slovenija
46 ogledov

Elektrika bo dražja

Elektrika bo dražja. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Elektro Ljubljana bo s prvim julijem podražil elektriko za gospodinjstva za 3,29 evra.

Odjemalci elektrike pri Elektru Ljubljana bodo s prvim julijem imeli višje zneske na položnicah. Za gospodinjstva se bo namreč elektrika podražila za 3,29 evra, za velike uporabnike pa se bo povprečni mesečni račun nekoliko znižal zaradi odprave progresivnega načina obračuna porabe.

Cena bo spremenjena po dveh letih in pol: "Vzroki za spremembo cen osnovne oskrbe gospodinjstev z električno energijo so visoka rast cen električne energije na veleprodajnem trgu, ki so posledica predvsem dogajanj na področju jedrske energije, povečane rasti porabe električne energije in počasne izgradnje novih proizvodnih virov," so sporočili iz Elektra Ljubljane. Cena se po juliju ne bi spremenila vsaj do konca leta 2012.

 Dražje tudi zaradi Fukušime
"Trenutna nabavna tržna cena električne energije se je v celotnem letošnjem obdobju povišala za 28,8 odstotka glede na enako obdobje lani, samo od dogodkov v Fukušimi do danes pa za 36,3 odstotka glede na enako lansko obdobje na sprotnem trgu," so še zapisali pri Elektru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.