Slovenija
33 ogledov

Elektrika samo še gor

Žurnal24 main
Zamenjava distributerja. Brezplačna, preprosta, hitra. Izbirate med sedmimi.

Prehajanje. “Elektrika je po našem mnenju že dosegla svoj minimum,” so prepričani pri Elektru Celje. Zato v dodatne cenitve ne verjamejo. Kljub temu nekateri (tudi najmlajši ponudnik električne energije za gospodinjske odjemalce Petrol) za letos obljubljajo isto ceno elektrike.

Kako zamenjati dobavitelja?
Postopek. Pri novem operaterju izpolnite obrazec; s seboj imejte zadnjo položnico, ki ste jo prejeli. Zamenjava je brezplačna.

Ne novim stroškom
Ali nameravajo ponudniki na račune dodati kakšne nove postavke, kot je želel storiti Elektro Maribor, a se je po pritiskih društva za pravno državo temu naposled odpovedal? Za letos tega še ne napovedujejo pri Elektru Gorenjska, Elektru Celje in Elektru Ljubljana, enako zagotavljata Petrol in Gen-I. Pri zadnjem pristavljajo, da sta njegovi prednosti prav preprostost in preglednost. Če pa bi že bile podražitve, elektropodjetja obljubljajo, da bodo svoje odjemalce o tem prej obvestila.

Z Elektra Maribor odgovorov nismo dobili, pri Elektru Primorska pa so to vprašanje izpustili.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Komu odhajajo?
Elektropodjetja ocenjujejo, da je dobavitelja električne energije lani zamenjalo okoli odstotek odjemalcev. Elektro Primorska jih je zapustilo okoli tisoč, Elektro Ljubljana pa nekaj manj kot tri tisoč.

Na Gen-I pravijo, da k njim zdaj prihaja okoli 3.800 gospodinjskih odjemalcev: “Pogodba je že podpisana, postopek menjave že teče. Elektriko jim bomo začeli dobavljati najpozneje marca.” Do danes so sicer nabrali okoli 13.800 odjemalcev. Nekaj prišlekov je Gen-I sicer tudi zapustilo, vendar njihovega števila ne razkrivajo. Pravijo le, da je bilo takih zanemarljivo malo.

35 odstotkov prihodkov več je lani (po nerevidiranih podatkih) ustvarila družba Gen-I glede na 
predlani.

Petrol zdaj dobavlja električno energijo okoli štiri tisoč gospodinjstvom in okoli 180 pravnim osebam. Za letos napoveduje podvojitev prodane električne energije. Večina distributerjev v boju za odjemalce dobavi elektrike ponuja dodano vrednost: elektronske storitve, različne kupone, ki jih je mogoče unovčiti, in še marsikaj drugega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.