Slovenija
22 ogledov

Elektro Maribor zavrnil zahtevke

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Elektro Maribor je zavrnil 3.050 zahtevkov za povrnitev preveč zaračunane električne energije, ki jih je prejšnji teden vložilo Društvo za vračilo preplačane električne energije.

V družbi zahtevke ocenjujejo kot brezpredmetne, zneske pa za neutemeljene. V Elektru Maribor zagotavljajo, da bodo vsem odjemalcem povrnili razliko v ceni energije za gospodinjstva v času od 1. 1. 2008 do 1. 2. 2009.

Tako kot njihovi gorenjski kolegi tudi dobavitelj elektrike Štajercem odjemalce obveščajo, da jim za to ni treba vlagati zahtevkov ali drugih obrazcev. Obenem poudarjajo, da znaša "povprečni znesek vračila približno 15 evrov na odjemalca, posamezno vračilo pa je odvisno od porabljene električne energije posameznega odjemalca v omenjenem obdobju".

Odjemalcem bo preveč zaračunana elektrika v dobro upoštevana predvidoma na računih za mesec september. Tistim, ki so dobavitelja zamenjali, pa bodo poslali dobropis s prošnjo po številki transakcijskega računa.

Matozu za vsak zahtevek 75 evrov
Franci Matoz, pravni zastopnik društva, je v zahtevkih za vsako stranko zahteval vračilo v višini 100 evrov, k temu pa za vsak zahtevek prištel še odvetniške stroške v višini 75 evrov, kar za vseh 3.050 zahtevkov znaša 228.750 evrov.

Iz Elektra Maribor še sporočajo, da "zahtevke smatrajo za brezpredmetne, saj so še pred prejetjem zahtevkov javno objavili, da bodo vsem odjemalcem povrnili preveč zaračunane zneske električne energije". "Prav tako omenjeni zahtevki niso vsebinsko popolni, saj ne vsebujejo izračunov domnevnega prikrajšanja odjemalcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.