Slovenija
8 ogledov

Elektro na Kongresnem

Sprememba gradbenega dovoljenja je potrebna zaradi uvozno-izvozne zapornice, ki Žurnal24 main
Garažna hiša. Zaradi uvoza in izvoza je potrebna sprememba gradbenega dovoljenja. Čakajo na Elektro Ljubljana, a kot kaže, zaman

Mestna občina Ljubljana (MOL) in Elektro Ljubljana (EL) sta pri Upravni enoti (UE) Ljubljana na izpostavi Center vložila vlogo za spremembo dveh gradbenih dovoljenj za gradnjo garažne hiše (GH) pod Kongresnim trgom.

Dodatni stroški
Dva razpisa
. MOL je letos izvedla še dva razpisa: izdelavo načrtov za garažno hišo z uvozi in izvozi ter preureditvijo komunalne infrastruktrue bo za MOL naredilo podjetje IZTR, in sicer za 398.534 evrov (z DDV). Projekte zunanje ureditve bo za 85.277 evrov (z DDV) izdelal Panprostor, avtor nagrajene natečajne rešitve.

Sprememba je potrebna zaradi oktobrskih sprememb odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za to območje, s katerimi so določili, da bo uvozno-izvozna rampa za GH na podaljšku Šubičeve ulice, pri Kazini. Prej je bil izvoz načrtovan bolj zapleteno, z obračanjem na rondoju pri Wolfovi. “Predvidevamo, da bomo dovoljenje pridobili v začetku junija,” je dejala Nevenka Brumen, vodja odseka za investicije MOL, in dodala, da vlogo dopolnjujejo z dokumenti in dokazili o soinvestitorstvu EL za izvedbo elektrovodov in trafo postajo. O zahtevku za spremembo dovoljenja na UE še niso odločili, je povedala Tjana Matjašič Prijič, vodja izpostave Center.

Elektro odstopa
“Do nadaljnjega smo žal primorani odstopiti od nameravane gradnje distribucijskega omrežja na območju Kongresnega trga. Izvajajo pa se vse potrebne dejavnosti do SODO, sistemskega operaterja, za pridobitev ustreznih finančnih sredstev,” je na naše vprašanje, ali so se res odrekli investiciji na Kongresnem trgu, odgovorila Violeta Irgl, vodja oddelka za odnose z javnostmi pri EL.

Gradnjo transformatorske postaje za napajanje GH so zaradi problematike oskrbe z električno energijo uvrstili v načrt razvoja distribucijskega omrežja, a jim letos ni uspelo zagotoviti finančnih sredstev za izvedbo vseh objektov. Vrednost investicije na Kongresnem trgu so sicer ocenili na 76 tisoč evrov.

Še velja: marec 2011
Na MOL na naša dodatna vprašanja v zvezi z EL včeraj niso odgovorili. Pred tem pa so povedali, da je izvedba celotnega projekta GH še vedno predvidena v sklopu pogodbenega terminskega načrta – marca prihodnje leto. Koliko pa bo projekt dražji? “Spremenjene rešitve so v glavnem že upoštevane v sklopu pogodbenega predračuna. Morebitne razlike bosta inženir in naročnik obravnavala v sklopu določil razpisne in pogodbene dokumentacije,” je razložila Brumnova.

Šumi do 2013?
V KD Kvartu, ki spada v KD Group in je investitor novega Šumija, so povedali, da se povezava GH Kongresni trg in novega objekta že projektira in bo to dodana vrednost. Pri novem Šumiju, ki naj bi bil zgrajen v dobrih dveh letih in pol, zdaj načrtujejo energetsko učinkovitejšo gradnjo, kaj bo v njem, pa še niso razkrili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.