Slovenija
17 ogledov

Elektro opozarja, plačujte položnice

Prvi mož Elektra Ljubljana Mirko Marinčič pravi, da bo izterjal vse položnice, k Žurnal24 main
Morebitne dosojene odškodnine bi dvignile ceno elektrike, grozijo v Elektru Ljubljana.

Elektro Ljubljana vztraja pri trenutni ceni in odjemalce opozarja, naj prejete položnice plačajo v celoti. Pobot spornih terjatev namreč ni mogoč, vsa neplačila pa bodo izterjali, poudarjajo. V Žurnalu24 smo na podlagi naših virov zapisali, da bi lahko odjemalci brez tožbe do denarja prišli tako, da spornega dela računa ne bi plačali, ampak vložili ugovor. Sporna je sicer le cena elektrike, ki znaša približno tri odstotke skupnega računa za elektriko.
Odločbo urada za varstvo konkurence, ki je ugotovil, da se je pet distributerjev elektrike o januarski podražitvi elektrike kartelno dogovorilo, bo Elektro Ljubljana tako kot Elektro Celje spodbijal na vrhovnem sodišču.

Kartelni dogovor za izgubo
Elektro Ljubljana poudarja, da so v prvem polletju kljub januarski podražitvi poslovali negativno. Cene, po katerih oni kupujejo elektriko, so se namreč dvignile za približno 40 odstotkov.

Če vrnemo, boste plačali!

V Elektru Ljubljana grozijo, da bi bila lahko elektrika dražja tudi zaradi morebitnih vračil denarja, ki so ga odjemalci plačali na podlagi kartelnega dogovora, ki je ničen. "Na ceno bodo zagotovo (poleg razmer na nabavnem trgu letos in prihodnje leto, op. a.) vplivala tudi morebitna sodno prisojena vračila iz naslova dviga cen januarja 2008," so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.