Slovenija
16285 ogledov

Emilu in visoko noseči Kristini pogorela hiša

Pogorišče hiše, pogorela hiša pgd šalek
Gasilci zbirajo pomoč za par, ki mu je tik pred rojstvom otroka do tal pogorela hiša.

"V soboto 2. decembra, se je v Paki pri Velenju 35g zgodil požar, ki je popolnoma uničil stanovanjsko hišo g. Emila Rednaka in njegove partnerke Kristine, s katero se v teh dneh pripravljata na rojstvo otroka. Članice in člani PGD Šalek smo se odločili, da nesrečni družini čimbolj pomagamo. Darovali smo že nekaj sredstev, danes pa začenjamo humanitarno akcijo, s katero želimo Rednakovim vsaj malo ublažiti veliko stisko," so objavili na Facebooku. 

"Težko si je predstavljati stisko soseda, prijatelja in tudi neznanca, ki mu nesreča v nekaj minutah uniči vse za kar si je prizadeval dolga leta. Prostovoljni gasilci to velikokrat občutimo in to nas vzpodbuja, da poleg pomoči na intervencijah poskušamo pomagati še kako drugače," so zapisali. 

Kljub hitri intervenciji 48. gasilcev iz PGD Šalek, PGD Velenje, PGD Škale in PGD Vinska Gora, je hiša  pogorela do tal, rešili so le drvarnico in sosednje objekte.

Vse ljudi in organizacije dobre volje vabijo, da nakažete svoje prispevke na transakcijski račun PGD Šalek. Sredstva bomo zbirali do konca leta 2017!

"Namesto nakupa pirotehničnih sredstev, zaradi katerih imamo gasilci velikokrat uničene praznike, raje darujte za pomoč pogorelim Rednakovim," pozivajo gasilci. 

Podatki za nakazilo:
PGD ŠALEK
Šalek 24
3320 Velenje
(TR) IBAN: SI56 0242 6001 3131 521
Sklic: 00 REDNAK

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Ivan Menard 11:32 15.december 2017.

    Navedite raje veljaven sklic ker ga aplikacija za elektronsko bančništvo zavrača.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 20:17 14.december 2017.

    Zelo čudno za zavarovanja avtov je denar za dopuste na hrvaški obali tudi!! Denarja pa ni za zavarovanja edinega doma!! Požarno zavarovanje pride 100 evrov in gre na obroke!! Sam imam zavarovan dom od davnine imeli so ga že starši ...prikaži veči in to kljub temu,da se zaenkrat še nič večjega zgodilo!! Taki ljudje se mi sploh ne smilijo!!

  • Avatar Džoser
    Džoser 15:15 14.december 2017.

    Glede na fotografije požarišča i porušeni dimnik bi rekel,da sta si kar sama kriva .Lahko bi si dimnik ,ki je perel popravila!