Slovenija
4 ogledov

En dan 7,6 milijona

otroci Shutterstock
Stavka. V petih dneh bi z njo pokrili znižanje porodniških.

Prihranek. Če stavka res ne bo plačana, bo vlada privarčevala 7,6 milijona evrov, kaže naš izračun. Če bi stavkali pet dni, bi prihranek odtehtal znižanje porodniških nadomestil. Povprečna izplačana plača v javnem sektorju za februar je bila 1.776 evrov bruto, kar je pri povprečno 21 delovnih dneh na mesec 84,60 evra bruto na delovni dan. Po pričakovanjih bo stavkalo 90 tisoč javnih uslužbencev, kar znese skupno 7,6 milijona evrov. Predpostavili smo, da so plače stavkajočih razporejene podobno kot v celotnem javnem sektorju. Če bi stavkali vsi javni uslužbenci – teh je 157.083 – in bi bila stavka neplačana, bi država v enem dnevu “prihranila” 13,3 milijona evrov. Sicer pa bodo policisti danes delali kot običajno, le kazni za manjše prekrške ne bodo pisali. Cariniki naj bi delali celo natančneje, v zdravstvu bo delo potekalo kot ob nedeljah, odpovedane niso niti obravnave na sodiščih.

Komentarjev 7
  • Barbatus 09:53 18.april 2012.

    Paraziti stavkajo, naš javni sektor je popolna svinjarija, so izjeme vendar zelo male. Vse se slabša, odkar pa so bili na oblasti Pahor, Katka,..pa je stanje postalo katastrofalno. Nič plačat, takoj odvzet 20% bruto plače, odpustiti jih 15% in gotovo.<br ...prikaži več />Novinarji pa so tudi veliki s....saj dajejo prostora temu kot da je to ne vem kaj, kaj pa Radeče, kaj pa ostali giganti in Hilda,...marš JANEZ IVAN JANŠA OSTANI POKONČEN IN NE POPUSTI NITI ZA PED!!!

  • Veteran 09:41 18.april 2012.

    Policisti kar štrajkajte vsaj ne bomo plačevali prekrškov oz. se ne boste izživljali nad državljani in še država bo prihranila, ker vam čas stavkanja ne bodo plačali, kar je edino pravilno. Kar spremljajte tisto dobro plačano sindikalno sodrgo, ki vas ...prikaži več vodi kot ovce na zakol.

  • francek 09:28 18.april 2012.

    ŠTRUKELJ JE Z SVOJO TRMO DOSEGEL TO, DA BO OD DANES NAPREJ STROŠKE STAVK PLAČEVAL SINDIKAT, TAKO KOT JIH PLAČUJE V TUJINI. VELIK DOSEŽEK. PA IMAJO SINDIKATI PRIPRAVLJEN DENAR, OZIROMA KJE JE DENAR OD ČLANARIN? 1% BRUTO PLAČE ZNAŠA ČLANARINA ZA SINDIKAT