Slovenija
18 ogledov

En dan družbeno koristnih del

Komisija Jureta Jankovića sumi storitve krive izpovedbe pred sodiščem in uporabe Žurnal24 main
Jure Janković se je pogodil z novinarjem Financ Jako Elikanom. Moral se bo javno opravičiti in opraviti 24 ur družbeno koristnega dela.

Pol leta po izrečenih grožnjah s smrtjo sta se novinar Financ Jaka Elikan in Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, poravnala po določilih zakona o kazenskem postopku. Elikan bo tako od Jankoviča dobil javno opravičilo, družba pa bo "bogatejša" za 24 ur Jankovićevega koristnega dela, poročajo spletne Finance.

Jureta Jankovića je na poskusu poravnave zastopal družinski in tudi odvetnik Mestne občine Ljubljana iz odvetniške družbe Čeferin, ki mu je danes po poročanju Financ uspelo  Elikana prepričal, naj umakne kazensko ovadbo.

Grozil mu je
Jure Janković je novinarju Financ Jaki Elikanu zagrozil lani oktobra na povolilnem slavju ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Svojemu kolegu je ob pogledu na Elikana namreč dejal: "Daj, ubij tega."

Grožnja je naletela na številne odzive, med drugim obeh novinarskih združenj in dela politike. Elikan je zaradi omenjenih besed kljub opravičilu župana in njegovega sina podal kazensko ovadbo. Temu je sledil poskus poravnave v kazenski zadevi, poročajo Finance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.