Slovenija
10 ogledov

En dan, en kraj: 24 glob

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Od danes do nedelje policisti poostreno izvajajo akcijo 0,0 šofer. Alkoholiziranost voznikov preverjajo na področju celotne EU in Hrvaške. Na Koroškem je že pestro.

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so že konec tega tedna poostreno nadzorovali voznike. V soboto so zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov voznikom motornih koles izrekli 24 glob in 11 opozoril, dva pa so izločili iz cestnega prometa.

Na koroških cestah je bilo sicer letos v prometnih nesrečah udeleženih 14 voznikov motornih koles, od teh jih je kar 12 povzročilo prometne nesreče. Štirje vozniki motornih koles so se huje telesno poškodovali.

Letos več prometnih nesreč

Policisti na območju PU Slovenj Gradec so sicer v petih mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani zabeležili porast števila obravnavanih prometnih nesreč. Negativno sta izstopali dve smrtni žrtvi, pozitivno pa občuten upad deleža alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, hujšim kršiteljem prometnih predpisov pa so zasegli tudi bistveno večje število motornih vozil.

Začetek akcije 0,0 šofer
Danes se sicer začenja akcija 0,0 šofer, katere namen je opozoriti na treznost tudi v poletnih mesecih. Vsi vozniki, ki jih bodo policisti zalotili pri cestnoprometnem prekršku, bodo morali opraviti preizkus alkoholiziranosti. Nadzori bodo usmerjeni na kraje, kjer je pričakovati več kršitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.