Slovenija
22 ogledov

“En evro, sto ali karkoli”

Debeljak stavi na 1,8 milijarde evrov vredne nepremičnine, “ki so čiste” – so br Žurnal24 main
Tajkun Todorić Debeljaku. “Z veseljem bom vaš gostitelj 8., 9. ali 11. marca. Za točen termin naj se dogovorita tajništvi.”

Napad. “Agrokor je edini, ki mogoče lahko na blef skoči in brez skrbnega pregleda Mercatorja da ponudbo za nakup,” nam je včeraj zatrdilo več poznavalcev. Pivovarna Laško do torka za 23-odstotni delež najboljšega soseda pričakuje zavezujoče ponudbe. Neuradno velikega zanimanja za delež ne bo. Celo Ivica Todorić, lastnik Agrokorja, bo v tej fazi od bank menda težko dobil zahtevano bančno 
garancijo.

O velikosti transakcije je težko govoriti. Lahko je en evro, lahko je sto evrov, lahko je karkoli.
Žiga Debeljak, šef Mercatorja

Na drugi strani se Laščanom s prodajo mudi, saj jih močno stiskajo posojila, ki jih je družbi nakopal tajkun Boško Šrot.

Prijateljska gesta
Žiga Debeljak, prvi mož Mercatorja, je včeraj ob razkritju, da je skupina lani imela 2,78 milijarde evrov prodaje in 30 milijonov evrov čistega dobička, vztrajno zatrjeval, da sredino pismo Todoriću, da bi Mercator odkupil trgovski del poslov Agrokorja, ni obramba pred sovražnim prevzemom, ki naj bi ga načrtoval Todorić, ampak “iskrena in prijateljska pobuda”. Se je pa popoldne že odzval Todorić in Debeljaka s sodelavci za prihodnji teden že povabil “v središče Agrokorja”.

700 milijonov evrov
In prihodnost: Mercator naj bi imel do leta 2015 33 tisoč zaposlenih, sto milijonov evrov dobička in 4,2 milijarde evrov prometa. Za to ima na voljo 700 milijonov evrov za naložbe. Z nakupom trgovskega dela Akrokorja bi Debeljak to dosegel skoraj 
takoj, pokaže seštevek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.