Slovenija
16 ogledov

En mesec za boj z legionelo

Žurnal24 main
Vzroke za težave v delovanju vodovodnega in klimatskega sistema na Onkološkem inštitutu bo iskal Zavod za gradbeništvo Slovenije.

Ministrstvo za zdravje je danes z Zavodom za gradbeništvo Slovenije podpisalo pogodbo za izdelavo izvedenskega mnenja in končnega poročila za reševanje problematike vodovodnega in klimatskega sistema Onkološkega inštituta v Ljubljani.

"Njegova naloga je, da poda odgovore na vprašanja o dejanskem stanju vodovodnega in klimatskega sistema na OI, o vzroku za težave v delovanju vodovodnega in klimatskega sistema in predlaga primerno sanacijo, s katero bo zagotovljeno bolnišnici ustrezno delovanje vodovodnega in klimatskega sistema," je v izjavi za javnost zapisalo ministrstvo za zdravje. Izvajalec je po navedbah ministrstva že začel delo, po pogodbi pa ga mora opraviti v roku 30 dni. Strošek sanacije bo potem razdeljen glede na ugotovljeni delež odgovornosti.

Neuspešne sanacije
S tem naj bi bilo konec nenehnega boja z legionelo in klimatskimi napravami. Težave se pojavljajo vse od leta 2007, ko je SCT predal novo stavbo. Toplotni in klorni šoki ter namestitev filtrov niso pomagali, je pa onkologija za analize vode in filtre odštela več 10 tisoč evrov. V SCT trdijo, da so le delno krivi za težave na vodovodnem omrežju. Glavna krivca sta po njihovem mnenju kloriranje in toplotni šoki, ki pa jih onkologija mora izvajati ravno zaradi legionele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.