Slovenija
21 ogledov

En odstotek priključenih na omrežje

Prvega uporabnika šestmilijonske investicije, financirane z evropskimi in državn Žurnal24 main
Širokopasovno omrežje. Pogoji za priključitev so, dejanskih priključitev pa ponekod še dolgo ne bo.

Petintrideset uporabnikov iz odročnih krajev občine so te dni priključili na širokopasovno omrežje. “Bohor, Kostanjek, Podbočje in Raka so le nekateri od krajev, ki so zdaj prek hrbtenične kabelske kanalizacije ter optičnih kablov povezani v omrežje,” je zadovoljen vodja projekta Andrej Sluga s krške občine. “S tem projektom je občina omogočila skoraj tri tisoč novih priključkov na območju belih lis,” dodaja. V skladu z razpisom in pogodbo velja, da je priključek omogočen, če je od objekta oddaljen manj kot 200 metrov.

Potrebno bo sodelovanje
“Končno število priključkov in nadaljevanje projekta sta odvisna od sodelovanja in interesa posameznikov, od služnostnih pogodb in pozimi tudi od vremena,” povedo na občini. Sluga se zaveda, da lahko težave nastanejo pri urejanju služnosti, če sosed ne bo dovolil kopati po svoji zemlji, upa pa, da se bo veliko uporabnikov priključilo do konca leta. Skrbnik projekta dopušča tudi možnost, da se bo na začetku priključilo le nekaj sto uporabnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.