Slovenija
22 ogledov

En teden ne more v mesto

Škofjeloška občinska uprava vztraja, da so bili imetniki dovolilnic z režimom pa Žurnal24 main
Režim. Loška občinska uprava zaostrila pogoje parkiranja v mestnem jedru.

“Občinsko redarstvo mi je zaradi prekoračitve dovoljenega časa za parkiranje v mestu blokiralo dovolilnico,” je konec prejšnjega tedna opozorila bralka Žurnala24. Povedala je, da je od tega že skoraj en teden in da z ukrepom sploh ni bila seznanjena. Meni tudi, da je način blokade kartice zgrešen.

Kaj pa pravi občina?
Na škofjeloški občini zatrjujejo, da so bili imetniki dovolilnic o spremembah režima parkiranja v mestu obveščeni in da so bile navedene tudi posledice, torej preklic. Za poostren režim so se odločili iz dveh razlogov. Kmalu po uvedbi stebričkov je začela popuščati disciplina, opravili pa so tudi anketo, v kateri naj bi prebivalci sami zahtevali ostrejše ukrepe.

Neprijazna izterjava
Bralka se s kaznijo za prekoračen čas parkiranja sicer strinja, ne pa z načinom, kako občina kazen izterja. “Zakaj blokirajo kartico, preden sploh dobim položnico?” je vprašala. “Razumela bi, da bi mi jo blokirali po pretečenem roku za plačilo položnice, ne pa takoj,” je dejala. Ne razume niti, zakaj aktivacija traja tako dolgo. Obvestilo o prekršku je dobila prejšnji četrtek, kazen je plačala v soboto, v torek ob 14. uri pa dovolilnica še ni bila aktivirana.

Vnovična vloga
“Vsak imetnik, ki so mu kartico preklicali, ima možnost vnovične aktivacije na osnovi izpolnjene vloge za dostop v staro mestno jedro in po plačilu (kazni op. a.) v višini 40 evrov,” so pojasnili pri občinski upravi in poučili, da se vloge pridobijo na spletni strani ali v sprejemni pisarni občine. Bralka se je ob tem bridko nasmejala in zatrdila, da je zanjo tudi to novost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.