Slovenija
485 ogledov

Ena ambulanta je že zaprta

Zdravnik Boštjan Tacol

Zaradi težav s financiranjem zdravnica zaprla referenčno ambulanto, zaprtje napoveduje še eden.

"Pri stroških referenčnih ambulant (RA) ste se obesili na besedo 'laboratorijski stroški' in niste priznali nobenih drugih stroškov, čeprav je vsakemu ekonomskemu tehniku jasno, kaj predstavljajo stroški dela," direktorju zdravstvene blagajne Samu Fakinu v odprtem pismu očita zdravnica s koncesijo Katja Žerjav iz Celja. Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je dolžna 18.600 evrov. Novembra je prekinila pogodbo o izvajanju referenčne ambulante, zdaj ima le še splošno ambulanto.

Neupoštevani računi

Žerjavova se je tako pri opozorilih glede neurejenega financiranja RA in koncesionarjev pridružila Miru Lasbaherju, zdravniku iz Juršincev, ki ZZZS prav tako dolguje 18.000 evrov. Na ZZZS trdijo, da od Lasbaherja niso dobili računov, s katerimi bi lahko dokazal, da je sredstva porabil za laboratorijske preiskave, Lasbaher pa odgovarja, da je ZZZS predložil okoli 70 računov, vendar jih je zavod upošteval le osem ali devet.

Lasbaher ZZZS poziva, naj pripravi pogodbo, po kateri bo dobil plačilo za vse storitve, ki jih opravi, ne pa samo za predviden program za tisto leto. Ker na včerajšnjem sestanku z direktorjem zdravstvene zavarovalnice Fakinom niso dosegli dogovora, Lasbaher pa nima podpisane pogodbe z ZZZS, mu bo začel teči šestmesečni odpovedni rok. Lasbaherjeve račune bo sicer pregledalo še računsko sodišče, Fakin pa napoveduje, da bodo namesto Lasbaherja, če bo ta zaprl ambulanto, v Juršincih našli drugega zdravnika.

Komentarjev 1
  • Zvone Lampret 10:34 30.januar 2014.

    Bomo našli drugega,pravi Fakin,kdo bo pa hotel delati za ZZZS,saj Fakin ne plačuje,osel gre samo enkrat na led.