Slovenija
24 ogledov

Ena hiša, nič denarja

Na območju Cukrarne na Poljanskem nasipu, kjer bo stala Ena hiša, potekajo pripr Žurnal24 main
Novo upravno središče. Zanj ni evrov ne v občinskem ne v državnem proračunu.

Za tako imenovano Eno hišo, ki naj bi jo na območju stare Cukrarne zgradili do leta 2014, v njej pa bodo celotna mestna uprava, upravna enota in morda tudi pokrajinska uprava, v osnutkih proračuna Mestne občine Ljubljana (MOL) za letos in prihodnje leto ni predviden niti evro

Vrednost investicije je bila sicer ocenjena na 124,6 milijona evrov.

MOL čaka ministrstvo
Projekta nismo opustili,” pravi Vasja Butina, direktor mestne uprave, in dodaja, da se z ministrstvom za javno upravo (MJU) dogovarjajo o načinu sodelovanja Vlade RS v projektu – ali bo soinvestitorica ali najemnica. “Zlasti od tega je odvisno, kako bo potekala izvedba projekta, saj bo vplivala na njegovo financiranje,” meni Butina. “Sistema financiranja ni možno pripraviti do konkretnega dogovora, zato ni vključen v proračun,” pojasni.

Na vprašanje, od kod bodo vzeli denar, ko se bodo dogovorili, pa odgovarja: “Večina

Pod isto straho. Mestna uprava. Uradi delujejo na več kot 20 lokacijah.
Država. V Eni hiši bi imela upravne enote, inšpekcijske službe in geodetsko upravo.
finančnih sredstev za del upravnega središča za MOL bo zagotovljena s prodajo stavb, v katerih zdaj delujejo mestna uprava in organizacije MOL. Računamo, da se bo MJU odločilo v naslednjem mesecu.”

V letošnjem proračunu država za Eno hišo nima zagotovljenih sredstev,” pravijo na MJU.

Raje investicije
Na MJU dodajajo, da poskušajo reševati prostorsko problematiko državnih organov s skupnimi investicijami z občinami v upravne centre. Če proračunskih sredstev ni, se odločajo za najem. Z MOL se o Eni hiši pogovarjajo že od začetka leta 2009.

Načrtuje se podpis pisma o nameri gradnje skupne upravne stavbe, v katerem bodo podrobneje opredeljeni nadaljnji postopki in terminski plan,” še povedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.