Slovenija
2732 ogledov

Ena najbolj priljubljenih spletnih strani v Sloveniji znova deluje

Računalnik
Partis, priljubljena stran, ki omogoča prenose piratskih vsebin, kot so filmi, TV-serije in računalniške igre, je spet dosegljiva.

"Skupaj smo eno! Zahvaljujemo se vsem uporabnikom, nalagalcem in osebju za podporo v teh težkih časih. Brez vas nam ne bi uspelo ohraniti naše mreže," piše na uvodni strani znova delujočega Partisa. 

Ob tem pojasnjujejo, da je trenutna različica samo začasna, tako, da se lahko dostopa do vsebin, ki že obstajajo v Partis mreži.

Požar uničil podatkovni center

Partis ni deloval, ker je v začetku marca izbruhnil požar v podatkovnem centru, kjer imajo strežnike. Požar, ki je izbruhnil v Strasbourgu, kjer ima strežnike tudi Partis, je povzročil precejšnjo škodo. Med klienti OHVcloud, ki je največji evropski ponudnik storitev v oblaku, je tudi francoska vlada, borza kriptovalut Deribit in drugi. Požar je uničil enega od štirih podatkovnih centrov in poškodoval drugega.

Slovenija je sicer ena redkih držav v Evropi, kjer je na tak način še vedno dopustno krasti in kršiti avtorske pravice. Partis je stran, ki se izogiba plačilu avtorskih pravic, njeni uporabniki lahko naložijo film, serijo in podobno brez plačila.

Komentarjev 1
  • Ender3 12:53 19.junij 2021.

    Končno ena dobra novica za njihove uporabnike 😄