Slovenija
22 ogledov

Ena sobota stane 250 evrov

Željko Vogrin, načelnik UE Maribor, pravi, da se letos število strank ob delovni Žurnal24 main
Na Upravni enoti Maribor je vsako delovno soboto v mesecu vedno več obiska.

“Sobota je edini dan, ko lahko kaj uredim na upravni enoti. Ko sem bila na mariborski upravni enoti na aprilsko soboto, je bila precejšnja gneča in sem stala v vrsti dobro uro. Ni prav, da želi ministrica ukiniti delovne sobote,” se jezi bralka Alenka.

Zdajšnja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs v okviru varčevalnih ukrepov razmišlja tudi o ukinitvi sobotnega dela. Tako bi lahko prihranili 130 tisoč evrov, kolikor jih zdaj v enem letu porabijo za sobotno delo upravnih enot.

 

168

občanov je prvo aprilsko soboto obiskalo mariborsko
upravno enoto.

“Upravna enota (EU) Maribor ima zaradi sobotnega dela povprečno 250 evrov dodatnih stroškov na mesec. Prvo soboto v tem mesecu je mariborsko upravno enoto obiskalo 168, marca pa 139 ljudi. Se pa obisk ob sobotah znova povečuje, kar je bilo glede na čas pred prazniki oziroma dopusti tudi pričakovati,” pojasnjuje Željko Vogrin, načelnik UE Maribor.

“Upravičile so obstoj”
Mariborčani v večini primerov urejajo upravne zadeve registracije vozil, osebne dokumente in upravne overitve. Okoli desetina strank pa prihaja po razne informacije. “Glede na število strank so delovne sobote (prva v mesecu) zagotovo upravičile svoj obstoj, zagotovo pa to pomeni dodatno obremenitev za zaposlene, saj ure, opravljene ob sobotah, niso ustrezno stimulirane,” še dodaja Vogrin. Vsako prvo soboto v mesecu dela na mariborski upravni enoti 12 uslužbencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.