Slovenija
32 ogledov

Ena triada bo razseljena

Gradbena dela potekajo intenzivno in oktobra naj bi bil nared tudi prizidek, pra Žurnal24 main
Gradnja šole. Do 1. septembra ne bo končana, zato bodo šolarje razselili.

Raka. “Malčki so že v novem vrtcu, obnova stare šole bo končana do 1. septembra, ne pa tudi prizidek,” je priznal krški župan Franc Bogovič. “Gradbena dela intenzivno potekajo in oktobra naj bi bil tudi prizidek nared,” je dodala Jadranka Gabrič, vodja oddelka za družbene dejavnosti na krški občini.

Otroci razseljeni
“Z novim šolskim letom bodo pouk v stari šoli obiskovali učenci prvih dveh triad, medtem ko bomo za učence tretje triade poiskali druge lokacije,” je povedala Gabričeva.

Zamuda
Zaradi izvajalca. Zaradi zamud pri gradnji šole in vrtca je občina sprva nameravala prekiniti pogodbo z izvajalcem Gradišče iz Cerknice, nato pa se je odločila, da odgovornost preloži na nosilnega podizvajalca, to je Kostak, ki zdaj odgovarja za tri milijone evrov vredno naložbo.

En oddelek otrok bo obiskoval pouk v prostorih stare krajevne skupnosti, eden v prostorih nove, verjetno pa bo moral kakšen razred tudi v župnišče, kjer so do zdaj gostovali malčki iz vrtca. Ti so zdaj preseljeni v nov vrtec, a je tudi tam prostora premalo. “Ko bo šola v celoti dograjena, se bo en oddelek malčkov preselil v staro šolo,” je načrte razgrnila Gabričeva. Razložila je, da sta se občina in šola zaradi predvidene zamude že poleti dogovorili tako o prednostnih delih na objektu, ki morajo biti končana do 1. septembra, kot o načrtih, kje in kako bo potekal pouk, dokler na šoli ne bo prostora za vse šolarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.