Slovenija
26 ogledov

Ena vstopnina, dva ogleda

Klemen Langus: “Korita Mostnice si zaslužijo bistveno večji obisk, zato bomo mor Žurnal24 main
Korita Mostnice. Turizem Bohinj novi upravljalec. Obisk želijo potrojiti.

Turizem Bohinj je novi upravljalec korit Mostnice. Klemen Langus, direktor, je povedal, da so si za cilja postavili povečanje obiska in ureditev te naravne znamenitosti. “Obisk želimo povečati za vsaj trikrat, kar pomeni, da si želimo, da bi korita Mostnice na leto obiskalo okoli 25 tisoč ljudi. Že letos si bodo obiskovalci s kupljeno vstopnico za ogled korit Tolminke lahko ogledali tudi korita Mostnice,” je pojasnil.

Novi upravljalec bo letos skupaj s Krajevno skupnostjo Stara Fužina - Studor poskrbel za vzdrževalna dela (urediti je treba dele poti in zaščitno ograjo), v nadaljevanju pa poskrbel za programe za različne ciljne skupine, s katerimi bodo povečali obisk. “V naslednjih od dveh do treh letih računamo, da nam bo uspelo pridobiti denar prek različnih državnih razpisov in programska sredstva zavoda Triglavski narodni park.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.