Slovenija
32 ogledov

Enaindvajsetim rešili stanovanjsko stisko

Jesenice. Občina predala ključe stanovanj stanovanjskega sklada na Cesti Franceta Prešerna.

Neprofitna. “Zelo hitro smo dobili ključe, čakali smo osem mesecev. Dobili smo dvosobno stanovanje, tako da smo zelo zadovoljni. Prej smo stanovali v majhnem najemniškem stanovanju, polnem vlage, sploh ni primerjave s tistim pajzljem,” je po prevzemu ključev novega stanovanja na Cesti Franceta Prešerna povedal Selvedin Kukić, eden od srečnih prejemnikov neprofitnih stanovanj, in dodal, da se bo njegova petčlanska družina še danes začela seliti.

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger je pojasnil, da so trem družinam predali ključe praznih stanovanj stanovanjskega sklada predvčerajšnjim, 16 včeraj dopoldne, še dve družini pa sta jih prevzeli popoldne, tako da so skupno rešili stanovanjsko problematiko 21 družin; največja od teh ima kar sedem članov.

Še 170 prosilcev
“V bodoče pričakujem tudi stanovanja na območju Hrenovice, saj je cilj, da prazna stanovanja damo v uporabo. Na stanovanja po podatkih zadnjega razpisa čaka še okoli 170 prosilcev,” je dodal Mencinger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.