Slovenija
60 ogledov

Enajst let brezbrižnosti

Kot pravi župan Bojan Šrot, so šele leta 2008 dokončno vedeli, da so lastniki st Žurnal24 main
Prešernova 19. Občina naj za zaračunavanje najemnine ne bi imela podlage.

Celje. “Ne čutim se krivega,” župan Mestne občine Celje (MOC) Bojan Šrot odgovarja na očitke, da kar 11 let ni poskrbel za ureditev pravnozemljiških razmerij z medijsko hišo NT&RC, katere direktor je njegov brat Srečko Šrot. Tako MOC vse do lani za 460 kvadratnih metrov na Prešernovi ulici 19 tej družbi ni zaračunavala najemnine. Župan pravi, da za to ni bilo pravne podlage.

5,33 evra za kvadratni meter od lani plačuje NT&RC za najem MOC.

Zmeda v zemljiški knjigi
Zgodba sega v čas, ko je izvršni svet s Komando vojnega okroga Celje sklepal menjalne pogodbe. Tudi za prostore na Prešernovi ulici 19, del katerih je leta 1993 ministrstvo za obrambo (Mors) vpisalo v zemljiško knjigo (ZK), čeprav naj za to ne bi imeli ustreznih listin. “Morsu smo od leta 1999 pošiljali osnutke pogodb, a od njih vse do leta 2008 ni bilo nobenega odziva, takrat pa smo kar naenkrat vse uredili,” pojasnjuje Šrot in doda, da so po njegovem mnenju z vpisom v ZK namerno zavlačevali. “Zato razmišljamo tudi o tožbi,” pravi Šrot. A na Morsu te očitke zavračajo, češ da bi za ureditev ZK-stanja lahko poskrbela tudi MOC.

Atka zaračunavala muzeju

Je pa Atka, katere lastnik je Srečko Šrot, med letoma 1996 in 2001 zaračunavala najemnino za pritlični del stavbe Muzeju novejše zgodovine (MNZ) Celje, ki ga je kupila od Cetisa. Ta je v ZK še vedno vpisan kot lastnik, čeprav to dejansko ni. “Doslej pravega ZK-stanja še nismo ugotovili in ga še raziskujemo,” pojasni Mateja Kajzba, Cetisova pravnica. Marjan Feguš, odvetnik MNZ, pa meni, da se župan spreneveda in da se 11 let za to lastnino nihče ni brigal, ker je nekaterim to ustrezalo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.