Slovenija
10431 ogledov

Enak sestanek kot Janša opravil tudi Golob, le da ga bolj skriva

Nagovor Roberta Goloba evropskemu parlamentu v Strasbourgu. epa
Z lastniki POP TV se je pogovarjal tudi Robert Golob.

V času prejšnje vlade se je Janez Janša sestal s češkim milijarderjem Petrom Kellnerjem, večinskim lastnikom skupine PPF, ki ima v lasti Pro Plus, ki oddaja televizijska programa Pop TV in Kanal A in ima spletno stran 24ur.com. Po dveh letih se je s trenutnimi lastniki sedaj sestal tudi premier Robert Golob, poroča Delo, le da Golob srečanja ni prijavil kot lobističen stik. 

''Kot pomemben tuji investitor v Sloveniji si skupina PPF prizadeva ohraniti odnose z lokalnimi deležniki. Predsednik uprave PPF Jiří Šmejc se je v okviru svojega nedavnega poslovnega obiska v Sloveniji sestal s predsednikom vlade Robertom Golobom. Srečanje je bilo brez posebnega dnevnega reda,'' so za Delo na sedežu skupine PPF potrdili obisk Goloba. 

Srečanje bi lahko vplivalo na uredniško politiko

V aplikaciji za prikaz porabe javnega denarja v Sloveniji Erar srečanja Šmejca in Goloba ni zabeleženo. Zadnja objava o lobističnih stikih kabineta predsednika vlade je datirana z 12. decembrom, pri čemer je šlo za enega izmed 18 prijavljenih lobističnih stikov po elektronski pošti. Zadnji osebni lobistični stik se je po podatkih aplikacije zgodil oktobra, ko je predstavnik Združenja ZZL (Združenja za zakonito lobiranje Slovenije) v kabinetu predsednika vlade lobiral za zakon o lobiranju.

V isti aplikaciji je zabeležen stik prejšnjega lastnika Kellnerja, ki je marca lani v helikopterski nesreči izgubil življenje, s prejšnjim premierjem Janezom Janšo. Obisk je razkril portal Necenzurirano, ki je takrat ugibal, ali gre za poskus vplivanja na uredniško politiko Pro plusa. Kellner naj bi zahteval, da je srečanje tajno, vabila na obisk slovenskega premiera pa naj bi dlje časa zavračal, je takrat poročal Večer. 

Na čigavo pobudo je prišlo do tokratnega obiska, na PPF niso razkrili, so pa v kabinetu predsednika vlade za Delo potrdili srečanje s predstavniki lastnikov POP TV, ki naj bi se zgodilo na željo Čehov. ''Šlo je za predstavitveno srečanje. Pogovor ni vseboval elementov lobiranja, zato o tem nismo obveščali Komisije za preprečevanje korupcije,'' so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Stane Adamič 14:06 15.december 2022.

    Glede na to, da so ga MSM mediji začeli napadat se pripravlja teren za RES novi obraz, tokrat pa ZRES, ampak ZARES novi obraz. HA, HA... sam, da ni Janša, pa kaj če imamo manjše dohotke, važn, da ni Janša.

  • lojs 13:59 15.december 2022.

    nekdo lahko pokasira mrd ali še več, energetika je neomejen biznis ... dejte malo razmišlat, zakaj taki pridejo še v politiko ... politika pomeni "delam za narod" ... lahko bi rekli jajca na tnalo, če ne bo tako ... lahko ...prikaži več je to iziv ali pa je lažje se fentat , ker popušiš nekaj mrd ... ko imaš miljon greš na milijardo in samo nabijaš in si ga na roke mečeš do tega ... to je to, bolano

  • Rrrrrrr 13:15 15.december 2022.

    Zdaj ga pa že mainstream mediji preveč napadajo pomojem je tole že kar organiziran napad mogoče ne pleše pravilno.