Slovenija
45 ogledov

Eni so v parlamentu, drugi na Pokljuki

Zimska pravljica in dobri rezultati vabijo na Pokljuko. (Foto: Slovenia Biathlon Žurnal24 main
Pokljuka je v hladnem, a sončnem vremenu danes gostila tradicionalni, že 20. smučarski tek politikov, diplomatov in gospodarstvenikov.

Na približno pet kilometrov dolgi progi je najhitrejši čas dneva postavil Matej Ažbe iz podjetja Vevance tehnologije Evrope. Med gospodarstveniki do 50 let je zmagal s časom 10:42,60.

Med ženskami do 50 let iz diplomacije in politike je bila prva Leena Jerončič s finskega veleposlaništva v Ljubljani, med moškimi v tej starostni kategoriji politikov in diplomatov je bil najboljši direktor Urada RS za makroekonomske analize in razvoj Boštjan Vasle, četrti je bil slovenski zunanji minister, ki opravlja tekoče posle, Samuel Žbogar. Med diplomati in politiki nad 50 let pa je slavil župan občine Tržič Borut Sajovic, minister za šolstvo in šport RS, ki opravlja tekoče posle, Igor Lukšič je bil šesti, evropski poslanec Lojze Peterle pa osmi.

Med gospodarstvenicami do 50 let je prvo mesto zasedla Tadeja Maznik iz Abanke Vipa, nad 50 let pa Božena Lipej iz Poslovnih storitev Božena Lipej. Med gospodarstveniki nad 50 let je slavil Rado Marot iz podjetja Majani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.