Slovenija
725 ogledov

Enkrat plačaš, naročen do preklica

moneta Saša Despot
Jutri bo Telekom Slovenije uvedel 49 centov mesečne naročnine na Moneto, ki pa se bo začela zaračunavati šele, ko bo uporabnik Moneto prvič uporabil.

Telekom bo s 1. majem uvedel naročnino na Moneto. Mesečna naročnina bo znašala 49 centov, a se bo začela zaračunavati šele po tem, ko bo uporabnik po 1. maju prvič uporabil Moneto in uspešno izvedel plačilo. Kdor torej Monete ne bo uporabljal, mu ne bo treba plačati naročnine. 

Kljub naročnini se bodo še vedno zaračunavali stroški transakcije, ki znašajo od 4 do 17 centov. Za 99 centov lahko uporabnik prek SMS-sporočila aktivira naročnino Plus, pri kateri teh stroškov ne bo, a se bo to izplačalo res pogostim uporabnikom. Nekdo, ki štirikrat na mesec z Moneto plača parkirnino, namreč plača le 16 centov stroškov, naročnina, ki bi jih pokrila, pa je 50 centov višja od osnovne, bi se pa to izplačalo nekomu, ki z Moneto vsak dan kupi vozovnico za mestni potniški promet. 

Moneta, urbana ali kovanci

Moneta je poleg urbane edini način za plačilo vozovnice za mestni potniški promet v Ljubljani. Na parkomatih je sicer možno tudi plačilo s kovanci, a parkomati drobiža ne vračajo. Presenetljivo je precej priljubljeno tudi plačilo goriva z Moneto, saj ga je treba plačati šele, ko pride račun za telefon. 

Kdor se s plačilom naročnine na Moneto ne strinja, lahko Moneto izklopi z obrazcem za izklop zunanjih storitev. 

Simobil naročnine na Moneto za zdaj ne bo zaračunaval, še naprej bodo zaračunavali le stroške transakcij. 

Komentarjev 1
  • jojo15 12:31 01.maj 2014.

    En zelo dobra igrica, za si krajšat čas ;)Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693