Slovenija
7 ogledov

Eno ali drugo ali nič

Valvasorjeva knjižnica poka po šivih, kdaj bo zgrajena nova, ne ve nihče. Njena Žurnal24 main
Bazen ali knjižnica. Katera od obeh investicij ima prednost? Nobena.

"Dejavnosti na obeh projektih nemoteno potekajo,” je v odgovoru na svetniško vprašanje glede gradnje bazena in knjižnice zapisal krški župan Franc Bogovič.

Dodal je, da smo v času, ko se prihodki proračuna zmanjšujejo, novih virov ni, prodaja zemljišč v poslovni coni je zastala, država pa ne izpolnjuje predpisanih obveznosti iz protokolov.

Investiciji

(Pre)dragi. “Izgradnja obeh objektov brez stroškov izdelave dokumentacije, natečaja in nadzora znaša 13 milijonov evrov. S toliko sredstvi bi lahko obnovili osnovni šoli Jurija Dalmatina in Leskovec ter vrtec v Brestanici in Leskovcu, številke primerja župan Bogovič.

S tem je nakazal, da ni denarja ne za bazen ne za knjižnico, poleg tega pa niso rešena niti lastniška 
vprašanja.

Pet let nazaj
Pred petimi leti so se občinski svetniki dogovorili za gradnjo bazena v Krškem, ki bi moral biti zgrajen že predlani.

Danes ima občina zanj dve lokaciji: tista pri Stadionu Matije Gubca je poplavno ogrožena, za tisto pri Vipapu, kjer je bil stari bazen, še nimajo dovolj zemljišč.

Pred šestimi leti

Leta 2005 so svetniki določili lokacijo za novo knjižnico v starem mestnem jedru. Konec lanskega leta je občina na upravno enoto vložila vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja.

"Ob tem se zavedamo dejstva, da del zemljišč za knjižnico še vedno ni v občinski lasti," priznava župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.