Slovenija
14 ogledov

Eno leto zapore ceste

Petrol naj bi bencinski servis, če bo vreme naklonjeno, odprl pred koncem leta. Žurnal24 main
Naložbe. Obnova glavne ceste, ekovrtec in bencinski servis.

“Z izvajalci smo se dogovorili, da bosta obe smeri ceste odprti, kolikor se bo le dalo, zapore bodo samo, ko bo res nujno,” pravi Robert Smrdelj, župan Občine Pivka. Na odseku glavne ceste Postojna–Ilirska Bistrica skozi Petelinje se namreč začenjata gradnja kanalizacije in obnova vodovoda, spomladi pa bo Direkcija RS za ceste začela rekonstrukcijo glavne ceste od začetka Petelinj do krožišča – vključno z gradnjo kolesarskih stez in pločnika.

Predvideno je tudi novo krožišče sredi Petelinj, kjer sta zdaj dva izvoza v obliki črke ipsilon. Dela bodo zaradi povečanega prometa prekinili med poletno sezono, končana pa naj bi bila leta 2012.

Nad prostorsko stisko
V teku je tudi gradnja prve faze novega ekovrtca, kamor naj bi se prihodnje šolsko leto preselili štirje oddelki prvega starostnega obdobja. Otroci drugega starostnega obdobja bodo za zdaj ostali v stari stavbi. Za prvo fazo je občina dobila milijon evrov evropskih sredstev, najela pa je tudi 600 tisoč evrov posojila. V drugi fazi, ki bo zagotovila dodatna sredstva, pa bo novi vrtec, ki bo ekološki tako po izvedbi kot vsebini, dobil osem oddelkov. Z novim vrtcem bodo rešili prostorsko stisko. Letos so sicer za vpis v vrtec, ki ga obiskuje 124 otrok, prejeli 65 vlog, sprejeli pa so lahko le 41 otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.