Slovenija
2735 ogledov

Eno najbolj obremenjenih križišč ostalo brez semaforja

semafor zelena luč Profimedia
Zaradi nedelujočega semaforja že prihaja do prometnih nesreč.

V popoldanski prometni konici je prišlo do prometne nesreče v enem najbolj obremenjenih prometnih križišč v Mariboru, in sicer v križišču Tržaške, Titove, Ptujske in Ceste proletarskih brigad. Zaradi trčenja v semafor je ta od takrat v okvar, so sporočili s PU Maribor.

Zaradi nedelujočega semaforja že prihaja do prometnih nesreč. "Policisti zato vse voznike pozivamo, naj zelo pozorno upoštevajo prometne znake, ki so postavljeni na semaforju. V času, ko semafor ne deluje, se je potrebno ravnati po njih, v kolikor pa promet usmerja policist, pa po znakih, ki jih daje," pojasnjujejo na policiji. 

Upravljavec semaforja te napake vsaj do jutri, morda tudi dlje časa, ne bo mogel odpraviti oz. ne bo mogel vzpostaviti delovanja semaforja.

"Policisti bomo v jutranji konici fizično usmerjali promet. Ker je v teh jutranjih urah še tema oz. mrak, pozivamo k veliki previdnosti in upoštevanju znakov policistov. Vsem tistim, ki imajo možnost uporabiti alternativne poti in se izogniti temu križišču, predlagamo, da to tudi storijo," svetujejo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:03 19.oktober 2021.

    Kaj en semafor je tak višek tehnologije, da ga ni mojstra, ki bi ga lahko popravil in se rajši reskira človeška življenja?