Slovenija
42 ogledov

Enota zavoda ostaja v Posavju

Direktor krške območne enote Iztok Starc pravi, da obstoj enot varuje statut, sp Žurnal24 main
Načrti. Zavod za zdravstveno zavarovanje je razmišljal o ukinitvi območnih enot, a je projekt ustavljen.

“Takšnih načrtov in razmišljanj na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ni,” se je na naše vprašanje, ali bo Posavje res izgubilo svojo območno enoto v Krškem, odzval Damjan Kos, zadolžen za stike z javnostmi na zavodu.

Projekt začasno ustavljen
V Posavju so se namreč pojavile govorice, da utegne pokrajina poleg policije in porodnišnice izgubiti tudi to območno enoto. 
Da pa se je o ukinjanju območnih enot že govorilo, je potrdil direktor območne enote Iztok Starc. “ZZZS je lani pristopil k projektu prenove procesov, s čimer naj bi dosegel čim večje zadovoljstvo strank in zaposlenih,” je povedal Starc in dodal: “Predlog je sprva predvideval ukinitev vseh območnih enot, ne le krške, a je bil pozneje zaradi nasprotovanja območnih enot spremenjen tako, da ni več predvideval ukinjanja enot, projekt pa je začasno ustavljen.” Zaradi zahtev po zmanjšanju zaposlenosti za en odstotek vsako leto pa se po Starčevih besedah centralizacija kadrov 
nadaljuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.