Slovenija
48 ogledov

Enotne počitnice uspele

Slika je simbolična. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Enotne zimske šolske počitnice so se izkazale za odlične, je oceno članov delovne skupine za evalvacijo enotnih počitnic povzel vodja skupine Boris Černilec.

Enotne zimske šolske počitnice so se izkazale za odlične in so dosegle svoj učinek. Gneče na smučiščih ni bilo, je oceno članov delovne skupine za evalvacijo enotnih počitnic povzel vodja skupine Boris Černilec.

Začasni podatki o prihodkih gospodarskih panog za februar, ki bodo osnova za končno analizo, bodo znani 25. marca.

Končni podatki maja
Člani direktorata za vrtce in osnovno šolo so po besedah Černilca že pridobili podatke o prihodkih za gospodarstvo in za posamezne turistične panoge za obdobje preteklih 10 let. K temu bodo konec meseca lahko dodali že omenjene podatke nacionalnega statističnega urada.

Tako bo mogoče opraviti kakovostno analizo, ki jo bodo zaupali "verificiranemu ekonomskemu razvojnemu inštitutu". Na podlagi analize bo tako sprejeta odločitev o nadaljnji usodi enotnih počitnic. Černilec je opozoril tudi, da bodo končni podatki na voljo šele maja. 

Ministrstvo mora namreč šole obvestiti o spremembah koledarja v začetku junija, predhodna javna razprava o morebitnih spremembah pa naj bi trajala mesec dni.

"To so njegova stališča"
Na njegove navedbe pa so se že odzvali na gospodarskem ministrstvu, kjer so zapisali, da so bili nekateri nejgovi zaključki "predvsem izraz njegovih stališč oziroma stališč ministrstva za šolstvo in šport“. Podatki Združenja žičničarjev Slovenije kažejo, da so slovenska smučišča v februarju prodala 130.000 manj vozovnic kot lani.

Prav tako po njihovih navedbah ne drži trditev, da turistične organizacije ne bodo pripravile analize o izpadu prihodkov na račun uvedbe enotnega termina zimskih počitnic. "Drži pa, da ne ministrstvo za gospodarstvo ne Slovenska turistična organizacija ne bosta naročala analiz pri raznih inštitutih in s tem trošila davkoplačevalskega denarja, saj menimo, da bodo podatki, ki nam jih bosta posredovala Statistični urad RS in slovensko turistično gospodarstvo, zadostni in verodostojni," so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.