Slovenija
18 ogledov

Enotne zimske počitnice

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Letos prvič enotne zimske počitnice za osnovne in srednje šole. Turistični delavci že večkrat opozorili, da je država ustrelila mimo. Jutri sestanek delovne skupine na šolskem ministrstvu.

Tako hitro, kot so predlog sprememb pravilnika o šolskem koledarju na ministrstvu za šolstvo lani sprejeli, ga lahko tudi izničijo, so bili ob uvedbi enotnih zimskih počitnic glasni predvsem turistični delavci.

Na ministrstvu za šolstvo so večkrat poudarili, da je bil predlog spremembe pravilnika v javni razpravi 45 dni, v tem času pa da so prejeli le dve pripombi. Mnoge turistične delavce pa je novica povsem vrgla iz tira, saj, kot so trdili, niso vedeli, da se pripravlja sprememba pravilnika.

Manjša varnost na smučiščih
Zimski turistični delavci zaradi enotnih zimskih počitnic za vse osnovne in srednje šole v Sloveniji pričakujejo manj prihodkov in povečan obisk na smučiščih, kar bo posredno vplivalo na manjšo varnost in zadovoljstvo smučarjev, je večkrat poudaril generalni sekretar Združenja slovenskih žičničarjev Marjan Čuk. Marsikdo, je še prepričan, se bo zaradi tega raje odločil oditi v tujino, žičničarji pa bi lahko izgubili minimalno deset milijonov evrov prihodka.

V petek se bo na ministrstvu za šolstvo sestala delovna skupina za evalvacijo učinkov enotnih zimskih počitnic, pogovarjali pa se bodo o novi razporeditvi zimskih počitnic in o morebitnih učinkih na turizem kot gospodarsko panogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.