Slovenija
34096 ogledov

Krivulja se je obrnila: V teh krajih po Sloveniji je stanje najslabše!

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Po okužbah ne izstopajo več šolajoči otroci, ampak so starostno bolj enakomerno porazdeljene med aktivno populacijo.

Ob 1.846 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 698 novih okužb z virusom sars-cov-2. V primerjavi s prejšnjo nedeljo, ko je bilo potrjenih 586 novih okužb, jih je bilo to nedeljo za približno 19 odstotkov več, kar je slab podatek in morda že kaže, da se je epidemiološka krivilja okužb spet obrnila navzgor.

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb znaša 1.075, 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev pa je 762.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Slabe novice, krivulja se je obrnila navzgor!

Po podatkih Sledilnika je trenutno stanje najslabše v jugovzhodni regiji, kjer znaša 7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev 66,7. Sledijo ji posavska, koroška in pomurksa regija. Nad slovenskim povprečjem je število okužb tudi v obalno-kraški in goriški regiji, medtem ko je epidemiološka slika trenutno najboljša v zasavski regiji. Pod slovenskim povprečjem so tudi gorenjska, podravska, osrednjeslovenska, primorsko-notranjska in savinjska regija.

 | Avtor:

Največ novih okužb so v nedeljo potrdili v Ljubljani (94), Novi Gorici (23), Mariboru (22) in Domžalah (21). V preostalih slovenskih občinah je bilo novih okužb manj kot 20.

Glede na starostno strukturo je okužb največ v starostni skupini 35 do 44 let, očitno pri okužbah ne prevladujejo več osnovnošolski otroci, kot je bilo še nekaj tednov nazaj. 

 | Avtor:

Največ prenosov okužb se sicer zgodi v okviru družine oz. skupnega gospodinjstva, na delovnem mestu in v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. 

 | Avtor:

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 14
  • kapibara1 09:06 28.december 2021.

    V nekaterih evropskih državah so zagnali velik preplah zaradi trenutno najbolj »popularne« koronavirusne različice. - Zdravnica Angelique Coetzee, ki je prva opozorila oblasti na različico omikron, se čudi histeriji, ki jo zganjajo predvsem v Veliki Britaniji.

  • Ender3 15:47 27.december 2021.

    Toliko medijske, plačane propagande in manipulacij ni nikjer po Europi. Beremo dnevne številke, statistike od enih-istih odločevalcev, oglaševalcev, brez koristi in učinkov. Edini relevantni podatki bodo, ko se bo to odražalo v hospitalizacijah, teh pa po znanih, tujih rezultatih in ...prikaži več izkušnjah ne beležijo.

  • kapibara1 15:35 27.december 2021.

    Krivulja se obrača + število se veča- vse tako kot želi naročnik zavajanja !