Slovenija
11549 ogledov

Epidemija, zdaj pa še težave z mobilno telefonijo

Nadzorno-operativni center, Telekom Slovenija Telekom Slovenije
Ne morem opravljati odhodnih klicev, mi je včeraj sporočil sodelavec, ki je naročnik Telekoma. Dohodne klice je lahko sprejemal brez težav.

"Pri fantu je v prvo takoj prekinilo, v drugo se je zveza normalno vzpostavila," mi je povedala druga sodelavka, enaka izkušnja je bila pri uporabniku A1 in Telemacha.

Skok klicev in prenosa podatkov za več kot 50 odstotkov

"V Telekomu Slovenije imamo vpeljan Sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja (SUNP), ki ga imamo certificiranega tudi po standardu ISO 22031. Skladno s tem smo pripravljeni in usposobljeni za zagotavljanje ključnih storitev in procesov tudi v izrednih razmerah. V zadnjih nekaj dneh smo soočeni z velikim porastom količin prometa govornih, podatkovnih in video storitev, in sicer za več kot polovico glede na običajno situacijo. Prometne komunikacijske kapacitete omrežij so omejene, tako da trenutna situacija predstavlja velik izziv za IKT stroko, vendar se z njo v Telekomu Slovenije zaenkrat zelo uspešno spopadamo," so nam pojasnili v Telekomu .

"Zasedene so predvsem medoperaterske povezave, medtem ko komunikacija znotraj omrežja Telekoma Slovenije poteka nemoteno. V situaciji, v kateri smo, smo delo svojih strokovnjakov prilagodili tako, da čimbolj nemoteno skrbimo za nadzor delovanja omrežja, tehnično podporo uporabnikom ter posebne potrebe državnih institucij in gospodarstva po večjih kapacitetah ali dodatnih storitvah," so nam sporočili.

Situacija, v kakršni še nismo bili

Dodali so še, da smo priča množični hitri transformaciji dela in učenja na daljavo. "Vsi skupaj smo v situaciji, v kakršni še nismo bili, in lahko se zanesete, da bomo v Telekomu Slovenije naredili vse, kar je v naših močeh, da pomagamo družbi kot celoti premagati tudi ta izziv," zagotavljajo v Telekomu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 18:13 17.marec 2020.

    Ja kot, da se to ni dalo vnaprej predvidet... Vsem so podarili neomejen prenos podatkov, sedaj se pa čudijo, ko ljudje razmetavajo s kapacitetami omrežja. Mobilno omrežje ne more bit neomejeno, ker si več ljudi deli omejene kapacitete.